Principală » 2014 » Iulie » 15 » Egiptul propune un acord de încetare a focului în Fâşia Gaza începând de marţi dimineaţa
0:20 AM
Egiptul propune un acord de încetare a focului în Fâşia Gaza începând de marţi dimineaţa

Egiptul a propus luni seară o iniţiativă pentru a pune capăt conflictului din Fâşia Gaza, cerând israelienilor şi palestinienilor de a înceta ostilităţile începând cu marţi dimineaţă, ora locală 6, după o săptămână sângeroasă, informează „Le Figaro”.

Conducerea de la Cairo vine cu această iniţiativă de încetarea a schimburilor de focuri cu puţin înainte de începerea reuniunii miniştrilor de Externe din Liga Arabă, convocată de urgenţă în capitala Egiptului pentru a găsi o soluţie la ofensiva israeliană care a într-o săptămână a ucis aproape 180 de persoane.

În cursul zilei de luni, în urma raidurilor israeliene, cinci civili palestinieni şi-au pierdut viaţa, potrivit serviciilor de securitate ale Autorităţii Palestiniene, ceea ce a adus la un număr total de 184 de persoane. Printre persoanele ucise a fost şi un copil de doar patru ani din localitatea Rafah.

Locuitorii din Gaza au fost sfătuiţi să evacueze oraşul, după intensificarea raidurilor cu rachetă. Comandouri israeliene ar fi pătruns în zonă pentru a distruge bateriile de rachetă de unde gruparea Hamas ar lansa atacurile asupra Israelului.

Conflictul Israel-Palestina intră într-o nouă fază în Fâşia Gaza, după ce tensiunile au fost reaprinse de torturarea şi uciderea a trei israelieni de către gruparea teroristă Hamas. Violenţele au escaladat rapid şi, după arderea unui adolescent palestinian, israelienii au demarat ample operaţiuni aeriene asupra teritoriilor palestiniene, mizând pe intensitatea atacurilor şi numărul uriaş de rachete lansate. 

De cealaltă parte, Hamas şi-a adus în luptă cele mai puternice rachete, lovind în oraşe atât de îndepărtate încât, până acum, nu mai fuseseră lovite de rachete şi nu erau considerate neapărat potenţiale ţinte.

Categorie: Actualitate | Vizualizări: 252 | Adăugat de: Cezar | Tag-uri: autoritatea palestiniana, fasia gaza, victime, egipt, israel, tiruri hamas, rachete | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Citiți și:
avatar