Principală » 2014 » Iulie » 14 » Un comando israelian a efectuat prima incursiune terestră în Fâşia Gaza
10:33 AM
Un comando israelian a efectuat prima incursiune terestră în Fâşia Gaza

Un comando de elită al marinei israeliene a efectuat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru prima dată de la începutul ofenivei israeliene, o operaţiune terestră în nordul Fâşiei Gaza, a anunţat postul de radio public, citat de AFP.

Această scurtă incursiune a vizat o instalaţie de lansare de rachete în nordul Fâşiei Gaza, a adăugat postul de radio. Aripa armată a Hamas a confirmat că un comando israelian a încercat să acosteze pe o plajă şi a avut un schimb de focuri cu combatanţii palestinieni.

Un purtător de cuvânt militar a precizat ulterior că patru militari au fost răniţi uşor în această operaţiune.

"În timpul misiunii a avut loc un schimb de focuri, provocat de teroriştii ce operau această instalaţie, în timpul căruia patru militari israelieni au fost răniţi uşor", potrivit purtătorului de cuvânt, care a refuzat să ofere mai multe detalii despre această operaţiune.

La rândul său, aripa militară a Hamas, brigăzile Ezzedine al-Qassam, a afirmat într-un comunicat că "schimburi de focuri intense au avut loc între combatanţii noştri şi militarii marinei sioniste care încercau să pătrundă în zona Sudanyia, (în nord-vestul) Fâşiei Gaza".

Aceasta este prima incursiune a armatei israeliene de la lansarea ofensivei israeliene în Fâşia Gaza în noaptea de duminică spre luni.

Categorie: Actualitate | Vizualizări: 256 | Adăugat de: Cezar | Tag-uri: Conflict, israel, palestinieni | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Citiți și:
avatar