Principală » 2014 » Iulie » 14 » CONDIŢII DE LUX PENTRU DEŢINUŢI. Poliţia Română va investi 1,3 mil. euro
9:36 PM
CONDIŢII DE LUX PENTRU DEŢINUŢI. Poliţia Română va investi 1,3 mil. euro

În arest, ca la hotel! Echipamente de gimnastică, sisteme audio pentru camerele de vizită sau întrerupătoare cu potenţiometru. Sunt doar câteva dintre facilităţile de care ar urma să beneficieze deţinuţii din România. Poliţia Română anunţă că va investi 1,3 milioane de euro pentru modernizarea centrelor de arest preventiv din întreaga ţară. Proiectul, aflat acum în faza finală, ar urma să fie implementat în perioada următoare.

Pentru 2.220 de deţinuţi din 51 de centre de reţinere şi arestare preventivă din ţară se anunţă vremuri mai bune. Poliţia Română vrea să doteze celulele cu echipamente care să respecte standardele impuse de Uniunea Europeană.

Astfel, persoanele private de libertate vor putea face sport cu aparate de ultimă generaţie, în săli răcoroase, iar vizitele pe care le vor primi vor avea loc într-un cadru ambiental. De asemenea, deţinuţii nu vor mai transpira în drum spre instanţe deoarece maşinile vor fi dotate cu aer condiţionat.

Condiţiile precare din arestul românesc au dus deja la sancţionarea statului. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că trebuie acordate despăgubiri în valoare de 680.000 euro. (Numai fostului senator, Cătălin Voicu, România trebuie să-i plătească 4.500 de euro. Condamnat pentru fapte de corupţie, Voicu s-a plâns de condiţiile proaste din arest.

„Nu vă puteţi închipui ce e acolo! Arestul din Capitală - Evul Mediu. Uşi negre de fier, zăbrele şi lacăte, nu au aerisire, ţigani, bandiţi, te omoară. Pe arest preventiv sunt tot felul de borfaşi, tot felul de bandiţi”, spunea Voicu.

La sfârşitul lunii trecute, în centrele de reţinere şi arestare preventivă din subordinea Poliţiei Române erau încarcerate 1.048 de persoane, iar gradul de ocupare era de 58 la sută.

 

 
Categorie: Social | Vizualizări: 287 | Adăugat de: Cezar | Tag-uri: detinuti, conditii detentie | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Citiți și:
avatar