Principală » 2014 » Iulie » 13 » Studiu: Coenzima Q10, o speranţă de viaţă pentru bolnavii cardiaci
12:57 PM
Studiu: Coenzima Q10, o speranţă de viaţă pentru bolnavii cardiaci

Coenzima Q10, o substanţă pe care corpul nostru o produce în mod natural, în cantităţi reduse, a scăzut la jumătate rata mortalităţii în cazul bolnavilor cu insuficienţă cardiacă cronică.

Aceasta este concluzia unui studiu prezentat la Congresul anual Internaţional de Insuficienţă Cardiacă de doctorul Clyde Yancy, şeful secţiei Cardiologie de la Spitalul Memorial Northwestern, din Chicago.  În pledoaria sa, renumitul cardiolog a demonstratcă „această substanţă, Coenzima Q10, ar putea fi atât de benefică pentru pacienţii cu insuficienţă cardiacă cronică, deoarece încurajează celulele inimii să producă mai multă energie”. 

Studiul la care a făcut referire a demonstrat că, în cazul pacienţilor cu insuficienţă cardiacă cronică cărora li s-au administrat zilnic câte trei suplimente de 100 mg de Coenzima Q ( în completarea tratamentului alopat obişnuit), predispoziţia  spre complicaţii severe s-a redus la jumătate, în comparaţie cu bolnavii cărora nu li s-a administrat acest supliment.   

Categorie: Sănătate | Vizualizări: 292 | Adăugat de: Cezar | Tag-uri: sanatate, coenzima q10, studii in america | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Citiți și:
avatar