Principală » 2014 » Iulie » 16 » Cum ar fi ajuns banii Cosa Nostra in groapa de gunoi de la Glina. Povestea cu iz mafiot a unei afaceri de 100 de mil. de euro
7:47 AM
Cum ar fi ajuns banii Cosa Nostra in groapa de gunoi de la Glina. Povestea cu iz mafiot a unei afaceri de 100 de mil. de euro

Administratorii gropii de gunoi Glina, un roman si un italian, au fost arestati la cererea anchetatorilor italieni. Cei doi sunt banuiti, ca spalau bani pentru gruparea mafiota Cosa Nostra.

Victor Dombrovschi este presedintele consiliului de administratie al firmei Ecorec, iar Sergio Pileri este administratorul aceleiasi societati. Au fost arestati de autoritatile romane la cerea italienilor, care ii acuza ca spala bani pentru Cosa Nostra.

Firma Ecorec are in administrare groapa de gunoi de la Glina, aflata la marginea Capitalei inca din 2005. Primarul din Popesti Leordeni spune ca in 2012 cand a venit el, contractul cu firma Ecorec era deja semnat. A cerut acum verificari.

"Am dat documentele la oficiul juridic pentru verificarea legalitatii acestui contract.
Daca se constata ca este ilegal, va fi reziliat?
- Problema nu este atat de simpla. Groapa deserveste trei sferturi din Bucuresti",
spune primarul Petre Iacob.

Cei care locuiesc langa groapa de gunoi se plang de ani de zile ca apa este poluata, iar mirosul, imposibil de suportat.

Cei doi, Victor Dombrovschi si Sergio Pileri, au intrat in atentia anchetatorilor italieni de cativa ani. Ii suspectau ca spalau banii mafiei italiene in Romania, prin intermediul unor firme tampon. Iar suma de 100 de milioane de euro, cu care a fost cumparata groapa de gunoi Glina, ar fi provenit din activitatile ilegale ale mafiei italiene.

"Suntem in trative cu romanii pentru a clarifica situatia, ei au luat in calcul cererea noastra insa activitatea firmei nu a incetat. Vom cere ajutorul Guvernului italian, daca nu reusim cu ajutorul justitiei pe calea traditioanala.
- Nu renuntati?
- Nu, asta-i clar, e un razboi departe de a se fi terminat."

Interviul cu magistratul italian a fost difuzat de Euronews in cadrul unei investigatii legate de groapa de gunoi de la Glina. Reporterul l-a cautat si pe Victor Dombrovschi, insa acesta nu a fost de gasit.

Acesta a transmis la vremea respectiva un punct de vedere in care sustinea ca faptele de care este acuzat nu sunt adevarate. Acum insa cei doi suspecti au fost arestati iar, la cererea procurorilor italieni, anchetatorii de la DIICOT au pus sub sechestru toate proprietatile din Romania, dar si conturile bancare ale celor implicati in afacerea cu groapa de gunoi, ca sa acopere eventualele prejudicii.

Dacă va plăcut articolul, apreciaţi pe Facebook

 

Categorie: Actualitate | Vizualizări: 387 | Adăugat de: Cezar | Tag-uri: victor dobrovoschi, Cosa Nostra, mafia | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Citiți și:
avatar