Principală » Articole » Biografii » Vedete din România

Andreea Balan

Profesie
cantareata

Data si locul nasterii
23 Iunie 1984 - Ploiesti

Varsta: 30 de ani

Biografie
Andreea Balan s-a nascut pe 23 iunie 1984. Parintii ei sunt Sandel Balan (care a compus si o parte din piesele trupei Andrè) si Valeria Balan. Cu toate ca a fost singura la parinti, acestia au declarat ca nu au alintat-o "pentru a nu i se urca la cap". Ca materii scolare i-au placut engleza si literatura, insa s-a simtit atrasa si de algebra si geometrie.
Cariera muzicala
Andrè (1999 - 2001)
In 1994 apare pentru prima data la TV, in cadrul emisiunii "Ba Da, Ba Nu" cand avea numai 11 ani, iar doi ani mai tarziu isi lanseaza primul album solo-"Ametiti de fum".
In primavara anului 1999 lanseaza alaturi de Andreea Antonescu primul album al trupei Andrè, "La intalnire", iar in august obtine trofeul festivalului de la Mamaia cu hitul "Libera la mare". La scurt timp, lanseaza al doilea album, "Noapte de vis", iar in noiembrie apare videoclipul celui mai cunoscut single al lor - Noapte de vis (Mosule ce tanar esti).
Coperta albumul "Am sa-mi fac de cap".In 2000 apare cel de-al treilea album al trupei, "Prima iubire". De pe album au fost promovate "Prima iubire" si "Lasa-ma papa la mare". In noiembrie lanseaza inca un album, "Am sa-mi fac de cap", de pe care promoveaza 3 melodii - melodia care da titlul albumului, "Flori de tei" si "Suna-ma". Tot in 2001, trupa obtine trofeul "Otto Bravo" pentru cea mai buna trupa adolescentina. Dupa inca un album in 2001 - "O noapte si o zi" - trupa se desparte insa nu inainte de a primi 4 discuri de platina si unul de aur, pentru 1.500.000 de exemplare vandute si primesc titlul "PRINTESELE MUZICII DANCE DIN ROMANIA."
Cariera solo (2002 - prezent)
In 2002 se lanseaza solo si apare videoclipul "Te joci cu mine", dupa care lanseaza albumul cu acelasi nume. Urmand moda Andre - un album, un single - in noiembrie apare videoclipul "Libera din nou" de pe noul album, cu acelasi nume. Insa promovarea albumului continua cu o balada, maxi-single-ul "Plang de dor", iar ultimul single a fost "Nopti de vara", pentru care a primit locul 1 la festivalul de la Mamaia, la sectiunea slagare in 2003. "Nopti de vara" a ajuns pana pe locul #75 in topul oficial romanesc.
In ianuarie 2004 apare videoclipul "Aparente" de pe noul album solo, "Asa sunt eu", care a fost lansat in luna aprilie a aceluiasi an. Acesta este cel mai promovat album al Andreei, fiind in total extrase ca single 5 piese - "Aparente" (2004), "Oops eroare!" (2004), "Evadez" (2005), "Invidia" (2005) si balada "O straina" (2005). Tot in 2005 primeste primul premiu MTV "Premiul pentru cel mai bun site", iar in decembrie cititorii Apropo Tv o desemneaza cea mai buna artista.
Andreea si Petrisor Rudge in timpul emisiunii-concurs "Dansez pentru tine" (2007). In 2006, dupa o scurta pauza apare videoclipul "Nu stiu sa fiu numai pentru tine" (feat Keo), iar in noiembrie apare al patrulea album solo - "Andreea B", cel mai apreciat album al ei de critica.
In 2007, in lunile martie si aprilie participa la emisiunea "Dansez pentru tine". In iunie lanseaza al doilea videoclip de pe "Andreea B", "Prinde-ma, Aprinde-ma!". In octombrie si noiembrie participa in Mexic la finala mondiala "Dancing around the world", unde participa 11 tari, fiecare cu o pereche reprezentanta, si iese pe locul #2. Pe parcursul concursului Andreea canta o melodie intitulata "Baby get up and dance" cu care cucereste inimile mexicanilor si obtine un contract cu EMI Mexic.In ianuarie 2008 piesa va intra pe posturile de radio din Mexic. Pe 3 martie, Andreea a filmat un videoclip pentru piesa. Melodia a fost lansata in cadrul show-ului din Mexic si a fost compusa de Yorgos Benardos, Keo si Cornel Ilie. Regia clipului ii apartine lui Dragos Buliga cel care a realizat majoritatea videoclipurilor artistei. Clipul este unul de imagine. Single-ul nu face parte de pe "AndreeaB" si in premiera, melodia a intrat in Romanian Top 100 inainte de a fi lansata si fara a beneficia de un clip. Videoclipul se axeaza pe dans si miscari de jive deoarece regizorul a dorit sa lege experienta Andreei din Mexic de acest nou material.

Categorie: Vedete din România | Adăugat de: Cezar (2014-10-03)
Vizualizări: 352 | Tag-uri: Andreea Balan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar