Principală » Articole » Biografii » Vedete din România

Anastasia Lazariuc

Cantareata de muzica usoara, Anastasia Lazariuc s-a nascut pe 6 iulie 1953 in satul Bacio din Republica Moldova. Lansarea sa in muzica a facut-o cu melodiile “Pana la lacrimi mi-e draga viata”, “Seara albastra” si “Fuga, fuga”. Timp de doi ani de zile a fost solista Filarmonicii din Cernauti, iar mai tarziu in 1977 a fost angajata ca solista la Radioteleviziunea din Chisinau.

A colaborat si cu televiziuni din tarile fostei Uniuni Sovietice ca Moscova, Leningrad, Kiev, Minsc si altele. La casa de discuri “Melodia” din Moscova a lansat mai multe albume cu muzica romaneasca. A fost laureata a mai multor concursuri si festivaluri din fosta Uniune Sovietica. A devenit solista a formatiei Sonor in 1972, iar un an mai tarziu a castigat premiul II la festivalul Cantecului de la Liepaia, Lituania. In 1982 a primit tritlul de Artista Emerita a Republicii Moldova, datorita colaborarii sale cu cei mai talentati compozitori, poeti si textieri a avut mare success in activitatea artistica. Tot in 1982 a absolvit si Institutul de Arte din Chisinau.


Primul sau turneu in Romania l-a sustinut in 1985 impreuna cu formatia Amor, insa publicul din tara noastra a cunoscut-o in 1990 cand a sustinut un recital la Festivalul Mamaia. Din 1989 a inceput colaborarea cu Mihai Constantinescu, alaturi de care a realizat numeroase duete. Aceasta a fost momentul cand a intrat in atentia diversilor impresari din Romania. De-a lungul carierei a colaborat cu televiziunile si radiourile de pe plaiurile romanesti, a colaborat cu multe case de discuri printre care si Electrecord. In 2007 a lansat ultimul sau album “Sinceritate”, care a avut mare succes.

De ce este faimoasa Anastasia Lazariuc?

Anastasia Lazariuc este o cunoscuta cantareata de muzica usoara din Moldova, care a reusit sa se remarce si in alte tari, sustinand de-a lungul carierei numeroase turnee si concerte in multe tari, facandu-se remarcata pentru publicul din intreaga lume. S-a facut cunoscuta inca de la inceputul carierei fiind una dintre cele mai cautate si indragite cantarete.

De ce ne place Anastasia Lazariuc?

Anastasia Lazariuc a cucerit publicul din tara si de peste hotare cu talentul si cu frumusetea sa, fiind una dintre cele mai apreciate cantarete, care a reusit sa demonstreze ca nu este doar frumoasa ci si o buna cantareata. A sustinut numeroase concerte si turnee care au adus-o aproape de public si a castigat multi fani care o sustin si ii sunt aproape.

Cariera:

1972 – intra in formatia Sonor ca solista si merge in turnee pe plan international
1973 – locul 2 la festivalul Cantecul de la Liepaia, Lituania
1975 – solista la Filarmonica din Cernauti
1977 – solista orchestrei Radiofuziunii, Chisinau
1982 – Artista Emerita a Rep. Moldova
1989 – turnee in Rep. Moldova alaturi de alti artisti renumiti. Primul concert in Romania
1990 – canta la Festivalul National de Muzica Usoara, Mamaia
1992 – se muta in Romania.
1990-1995 – Canta in duet cu Mihai Constantinescu

Pe scurt despre Anastasia Lazariuc:

Nume: Anastasia Lazariuc
Data nasterii: 6 iulie 1953
Zodie: Rac
Locul nasterii: Bacioi, Chisinau, Republica Moldova
Culoarea ochilor: Albastri
Culoarea parului: Blond
Inaltime: 1.67
Greutate: 50 kg
Nationalitate: Moldoveanca
Stare civila: Necasatorita
Copii: O fata Ileana, un baiat Andrei
Ocupatie: Cantareata
Studii: Institutul de Arte din Chisinau

Categorie: Vedete din România | Adăugat de: Cezar (2014-07-06)
Vizualizări: 547 | Tag-uri: Anastasia Lazariuc | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar