Principală » 2014 » Iulie » 13 » Secrete de frumusete cu ovaz
11:09 AM
Secrete de frumusete cu ovaz

Ovazul a fost mult timp considerat drept hrana pentru animale si ignorat in alimentatia oamenilor. El si-a facut loc, incet-incet in alimentatie in ultimii ani, gratie proprietatilor sale benefice importante. Laptele de ovaz nu este folosit doar de cei care au intoleranta la lactoza, ci si pentru masti si tratamente de frumusete naturale. El este folosit in special in produse de ingrijire a parului, dar are efecte deosebit de bune si asupra pielii. Iata cateva secrete de frumusete cu ovaz.

Fulgii de ovaz sunt recunoscuti pentru continutul ridicat de proteine si de fibre, fier, mangan, potasiu, fosfor, vitaminele B, vitamina E si vitamina A. Ei au un continut scazut si zahar si putine calorii. Puternici antioxidanti, fulgii de ovaz reduc colesterolul rau, intaresc sistemul imunitar, scad riscul de boli cardiovasculare, imbunatatesc calitatea pielii si a parului.

In industria cosmetica si pe internet, ovazul este noul secret de frumusete naturala pe care toata lumea vrea sa il foloseasca. Totusi, utilizarea ovazului in cosmetica nu este o inventie recenta. Inca din Antichitate egiptenii foloseau ovaz zdrobit in apa de baie, pentru ingrijirea pielii.

Ovazul reda supletea si stralucirea parului si il protejeaza. Polizaharidele pe care ovazul le contine netezesc parul si ii refac structura. La fel ca siliconul din produsele industriale de ingrijire, ovazul acopera parul cu un film protector. Folosit zilnic, ovazul reda volumul parului in mod spectaculos. Specialistii recomanda folosirea lui o data, de doua ori pe saptamana sau in cure de doua saptamani.

Odata cu moda no poo si a sampoanelor uscate, femeile incearca sa foloseasca cat mai putini compusi nocivi in produsele de ingrijire.

Laptele de ovaz este printre cele mai recomandate produse naturale de ingrijire a parului. El poate fi folosit pentru a clati parul, pentru balsamuri sau masti hranitoare de par. Cele care il folosesc spun ca au parul mai puternic, mai moale si mai stralucitor. In plus, parul se descurca mai usor folosind lapte de ovaz.

Cum se face laptele de ovaz

Laptele de ovaz se face prin inmuierea fulgilor de ovaz in apa, apoi prin fierberea si mixarea lor. Exista si lapte pudra de ovaz. Laptele de ovaz este o alternativa foarte buna pentru cei intoleranti la lactoza, dar nu si pentru cei intoleranti la gluten. El poate fi baut ca atare sau folosit pentru preparate culinare. Iata o posibila reteta de lapte de ovaz.

Pune intr-o strecuroatoare 4-5 linguri de fulgi de ovaz. Clateste-i cu apa rece apoi pune-i intr-un vas la inmuiat, cu de cinci ori volumul lor de apa. Ai grija ca fulgii sa fie bine acoperiti de apa. Lasa-i la inmuiat o noapte, la rece.

A doua zi, strecoara fulgii (poti pastra apa pentru a-ti clati parul). Pune apoi pe foc, cu 900 ml de apa. Dupa ce dau un clocot, da focul mic si lasa-i sa fiarba 45 de minute. Daca ti se pare prea groasa consistenta, mai aduaga apa. Dupa 45 de minute, inchide focul si lasa sa se raceasca 20 de minute. In acest stadiu poti, fie sa mixezi in blender fulgii si sa strecori apoi, fie sa strecori laptele de ovaz, fara a mai mixa.

Tratamente naturale cu ovaz

Masca pentru par cu lapte de ovaz

Asa cum iti spuneam, pentru ingrijirea parului poti folosi inclusiv apa in care au stat la inmuiat fulgii. La fel, iti poti clati parul cu lapte de ovaz dupa ce l-ai spalat sau poti face o masca. Pentru o masca hranitoare de par este bine sa folosesti un lapte de ovaz gros. Fa lapte de ovaz din 50 g de fulgi si 200 ml de apa, dupa reteta de mai sus. Daca nu ai timp, lasa pur si simplu la inmuiat fulgii de ovaz in apa 20-30 de minute, apoi mixeaza. Amesteca laptele de ovaz cu o lingura de miere si un galbenus de ou, aplica pe par si lasa sa actioneze 20 de minute, apoi clateste.

Masti antiacneice cu ovaz

Ovazul curata pielea, o exfoliaza usor si calmeaza rozaceea. Poti face masti pentru acnee cu ovaz, care restabilesc echilibrul pielii si regleaza secretia de sebum.

1. Fierbe o mana de fulgi de ovaz in apa. Strecoara si lasa la racit, apoi aplica laptele de ova pe fata, ca pe o lotiune.

2. Fierbe 50 g de fulgi de ovaz in 200 ml de apa. Trebuie sa obtii o pasta consistenta. Lasa la racit si amesteca laptele de ovaz cu o lingura de miere. Lasa masca sa actioneze 15-20 de minute, apoi clateste cu apa rece.

Baie hidratanta cu ovaz

Ovazul a fost folosit inca din Antichitate pentru hidratarea pielii. Nu doar egiptenii, ci si grecii si romanii foloseau ovaz in apa de baie. Pune in cada 250 ml de lapte, 200 g de fulgi de ovaz si o lingura de miere. Stai cat vrei in apa, ca sa te relaxezi si sa iti hranesti pielea.

Gomaj cu ovaz

Gomajul este indipensabil pentru a inaltura pielea morata de pe fata si de pe corp. Amesteca o lingura de tarata de ovaz, jumatate de lingurita de zahar si o lingura de apa florala. Maseaza corpul cu acest amestec. Pentru un gomaj intens, inlocuieste zaharul cu sare mare.

Ovaz pentru eritemul fesier la copii

Pe langa faptul ca hidrateaza, ovazul este si un emolient eficient pentru a calma orice tip de iritatie. De altfel, exista numeroase creme pentru iritatii pe baza de ovaz, in comert. Pentru apreveni eritemul fesier al copiilor, pune o mana de ovaz in apa din cadita.

Categorie: Utile | Vizualizări: 355 | Adăugat de: Cezar | Tag-uri: masca pentru par, gomaj cu ovaz, ovaz, laptele de ovaz | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Citiți și:
avatar