Principală » 2014 » Iulie » 14 » România, Casa Solară EFdEN, locul 19 la Solar Decathlon. Penultimul loc la Decatlonul Solar din Franţa
8:05 PM
România, Casa Solară EFdEN, locul 19 la Solar Decathlon. Penultimul loc la Decatlonul Solar din Franţa

România, Casa Solară EFdEN. EFdeN, casa eficientă energetic proiectată de o echipă de 70 de studenţi români, s-a clasat pe locul 19 la competiţia internaţională Solar Decathlon.

România, Casa Solară EFdEN. În competiția Solar Decathlon, 20 de echipe din 16 ţări s-au întrecut să realizeze locuinţe cu o amprentă minimă asupra mediului.

România, Casa Solară EFdEN. Proiectul EFdeN, conceput de studenţi de la Universitatea Tehnică de Construcţii, Universitatea de Arhitectură şi Universitatea Politehnică, îşi propune să "recicleze" fostele spaţii industriale din Bucureşti, precum zona gării Obor, şi să le transforme în cartiere "verzi".

România, Casa Solară EFdEN. La fel ca celelalte proiecte din concurs, casa EFdeN îşi produce propria energie electrică prin panouri fotovoltaice, dar particularitatea proiectului românesc este o seră interioară, care joacă un rol şi în încălzirea spaţiului de locuit.

România, Casa Solară EFdEN. Combinaţia dintre casă şi natură este prezentă inclusiv în baie, unde un lichen absoarbe umiditatea din aer.

România, Casa Solară EFdEN. EFdeN a obţinut 348 de puncte din partea juriului, care a evaluat casele în funcţie de 10 criterii, precum arhitectură, eficienţă energetică, inovaţie şi sustenabilitate. Cel mai bun scor obţinut de echipa română a fost la capitolul inginerie şi construcţie, unde proiectul s-a clasat pe locul 13 din 20. Membrii echipei EFdeN spun că proiectul lor a fost depunctat deoarece construcţia nu a fost terminată la timp, structura de rezistenţă a clădirii fiind livrată cu întârziere din România, scrie ZF.

Categorie: Actualitate | Vizualizări: 253 | Adăugat de: Cezar | Tag-uri: mediu, Romania, casa solara, efden | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Citiți și:
avatar