Principală » 2014 » Iulie » 15 » Papa ȘOCHEAZĂ, dar dă cărțile pe față! Sunt pedofili în Biserica Catolică?
8:03 AM
Papa ȘOCHEAZĂ, dar dă cărțile pe față! Sunt pedofili în Biserica Catolică?

O nouă declaraţie făcută de Papa Francisc pare să stârnească controverse. Potrivit cotidianului italian „La Repubblica”, Papa ar fi spus că în urma unor informaţii demne de încredere, în jur de 2% din clericii catolici sunt pedofili. Informaţia a fost negată parţial de un purtător de cuvânt al instituţiei centrale a Bisericii Catolice 

Potrivit publicaţiei italiene, Papa a catalogat pedofilia drept „lepra” care a infectat Biserica şi a promis să se ocupe de problemă cu severitatea pe carea aceasta o impune. Conform informaţiei, în jur de 8000 de preoţi catolici din 414.000 din toată lumea ar fi pedofili.


Această estimare se pare că a fost făcută de papă în timpul unei discuţii pe care a avut-o cu editorul Eugenio Scalfari al ziarului „La Repubblica”. Articolul a apărut duminică sub formă de interviu.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului,Federico Lombardi, a declarat că discuţia avută de papă şi jurnalist nu a fost catalogată ca fiind interviu. Mai mult, ceea ce ziarul a publicat nu ar reprezenta cuvintele exacte ale papei, a mai spus Lombardi potrvit bbc.com.

Până în acest moment Vaticanul a refuzat să cuantifice proporţiile scandalurilor de abuz sexual în care au fost implicaţi preoţii catolici din toată lumea.

 
Categorie: Actualitate | Vizualizări: 294 | Adăugat de: Cezar | Tag-uri: papa, catolicism, papa francisc i, preoti pedofili, pedofilie, biserica catolica | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Citiți și:
avatar