Principală » 2014 » Iulie » 13 » O grozăvie de FRUCT cu beneficii absolut FANTASTICE
2:22 PM
O grozăvie de FRUCT cu beneficii absolut FANTASTICE

Salak este un fruct exotic originar din Indonezia și Malaezia. Mai este numit și fructul șarpelui datorită aspectului exterior, ce se aseamănă cu o piele de șarpe. Aceste fructe au dimensiunea unei smochine, iar gustul specific este dat de aroma de măr, ananas și banană cuprinse într-un singur miez. Datorită beneficiilor sale asupra organismului uman a mai fost numit și „fructul memoriei”.

Ce substanțe nutritive conține fructul Salak și ce beneficii aduce organismului?

Fructul salak sau fructul șarpelui este bogat în antioxidanți, vitamina c, tanin, vitamina B6, proteine, fosfor, fier, calciu, betacaroten, fibre și carbohidrați.

Acest fruct este foarte bun pentru tratarea diareei la copii și nu numai, calmează durerile de stomac și indigestia. De asemenea, asigură elasticitatea și frumusețea pielii datorită cantității mari de vitamina C.

Salak prezintă beneficii și asupra sănătății ochilor, betacarotenul fiind recunoscut ca un antioxidant benefic vederii. Fructul șarpelui conține cantități mai mari de betacaroten decât alte fructe precum guava, mango, pepene roșu, chiar mai mult și decât renumitul morcov.

Pe lângă beneficiile prezentate anterior, fructul șarpelui reprezintă și o sursă importantă de energie care ar putea „încărca bateriile” unui copil între mese.

Categorie: Sănătate | Vizualizări: 263 | Adăugat de: Cezar | Tag-uri: fructul sarpelui, beneficii fructul sarpelui, fructul salak, fructe | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Citiți și:
avatar