Principală » 2014 » Iulie » 14 » Noi plaje greceşti premiate cu Blue Flag, în 2014
6:41 PM
Noi plaje greceşti premiate cu Blue Flag, în 2014

Grecia s-a clasat şi anul acesta pe locul 2 la nivel mondial, din 52 de ţări, cu 408 plaje deţinătoare de „Blue Flag”. Pe primul loc se află Spania, iar pe locul al treilea se află Turcia.

Societatea Elenă pentru Protecția Naturii (EEPF), operatorul naţional al programului internaţional „Blue Flag”, a anunţat că 10 porturi şi alte 21 de plaje din Grecia au primit luna aceasta distincţia „Blue Flag”. O reuşită care îi va aduce Greciei un număr şi mai mare de turişti, speră autorităţile elene.

„Blue Flag” pentru noi plaje greceşti
În acest an, Juriul Internaţional Blue Flag a acordat distincţia „Blue Flag” unui total de 3.372 de plaje și 650 de porturi de agrement din întreaga lume. Spania se află pe locul 1, având 571 de plaje cu Blue Flag, Grecia este pe locul 2, cu 408 de plaje,Turcia este pe locul 3, cu 387 de plaje, Franța s-a clasat pe locul 4, cu 379 de plaje, iar Portugalia se află pe locul 5, cu un număr de 298 de plaje. Cipru a intrat şi el în clasament, beneficiind de 57 de plaje deţinătoare de „Blue Flag”.

Printre plajele nou premiate din Grecia se află Ouranoupoli și Porto Carras (din Halkidiki), Tolo, Monemvasia și Vathi (din Pelopones), Barbati, Canal d' Amour și Chalikounas (din Corfu), Porto Katsiki (din Lefkada), Myrtos (din Cephalonia), Chrissi Akti, Elounda și Agia Marina (din Creta), Faliraki și Kallithea (din Rhodos), Kalafatis (din Mykonos), Petra și Molyvos (din Lesvos) şi Plati (din Lemnos).

Peste 32 de criterii
Eticheta „Blue Flag” este un simbol internațional pentru calitate și este unul dintre cele mai cunoscute simboluri de mediu la nivel mondial. Acesta se acordă plajelor și porturilor de agrement care îndeplinesc cerințele stricte ale programului, încă din 1987.

Pentru a obţine distincţia „Blue Flag”, plaja nu trebuie doar să aibă o calitate excelentă a apei, ci să respecte alte 32 de criterii cu privire la curățenie, la managementul de mediu și de organizare, la informarea corectă a turiştilor, la siguranța şi serviciile oferite acestora, precum şi la regulile de protecţie a naturii, atât pe coastă, cât şi în zonele de coastă.

Programul este administrat de Fundația pentru Educație de Mediu (FEE) de la Copenhaga, care are 63 de membri în întreaga lume. În Grecia, programul este reprezentat de Societatea Elenă pentru Protecția Naturii (EEPF), cea mai veche organizație de mediu din ţară.

Categorie: Actualitate | Vizualizări: 273 | Adăugat de: Cezar | Tag-uri: grecia, plaje grecia, plaje, blue flag | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Citiți și:
avatar