Principală » 2014 » Iulie » 14 » Kievul îndeamnă Consiliul European să condamne comportamentul Rusiei
7:49 AM
Kievul îndeamnă Consiliul European să condamne comportamentul Rusiei

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a cerut duminică Consiliului European să condamne comportamentul Rusiei, pe care a acuzat-o că introduce ilegal în ţara sa "material militar greu" şi că "atacă poziţii ale militarilor ucraineni".

Poroşenko a abordat acest subiect în cursul unei convorbiri telefonice cu preşedintele în exerciţiu al Consiliului European, Herman Van Rompuy, potrivit unui comunicat al preşedinţiei ucrainene.

"În cursul acestei convorbiri, Petro Poroşenko a îndemnat Uniunea Europeană să emită o hotărâre în legătură cu trecerea ilegală de material militar greu prin frontiera ruso-ucraineană şi cu atacul militarilor ruşi asupra poziţiilor militare" ucrainene, potrivit unui comunicat al preşedinţiei.

Un purtător de cuvânt al preşedinţiei ucrainene a afirmat că aceste acuzaţii nu se referă la anumite incidente recente, ci la "un ansamblu de fapte" survenite de la declanşarea conflictului cu separatiştii proruşi din estul Ucrainei.

Sursa: Mediafax

Categorie: Actualitate | Vizualizări: 299 | Adăugat de: Cezar | Tag-uri: rusia, Kiev, petro porosenko, Ucraina | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Citiți și:
avatar