Principală » 2014 » Iulie » 19 » Interviu cu mama studentului roman care a murit in accidentul aviatic. "Era copilul pe care oricine si l-ar fi dorit"
9:33 AM
Interviu cu mama studentului roman care a murit in accidentul aviatic. "Era copilul pe care oricine si l-ar fi dorit"

Printre cei 298 de pasageri care au pierit nevinovati in avionul
doborat la granita dintre Ucraina si Rusia s-a numarat din nefericire si un roman.

Mama lui Andrei, studentul roman care a murit in accidentul aviatic din Ucraina, a povestit prin ce trece dupa moartea fiului sau.

"Am vazut vestile la televizor, n-am facut nicio legatura cu avionul cu care pleca el, nici nu ne-am gandit. Fiica mea a primit apoi tot feluri de mesaje pe Facebook de la prietenii din Cluj. Era copilul pe care orice mama si l-ar fi dorit.

Andrei si Olga si-au planuit vacanta asta impreuna tot anul, era vacanta lor de vis. Nu au avut nicio legatura cu Congresul de SIDA, erau doi studenti fericiti ca au scapat de examene cu bine, care mergeau in vacanta.

Pe Andrei il vom inmormanta aici, in Canada, deoarece aici a crescut de cand avea 8 ani.", a declarat mama tanarului.

Andrei Anghel avea 24 de ani si era un student eminent al Facultatii de Medicina din Cluj. Calatorea, impreuna cu iubita lui de nationalitate germana, si ea studenta la Cluj, si urmau sa participe la o conferinta despre SIDA, in Australia.

Andrei Anghel era impreuna cu Olga Ioppa, iubita lui de nationalitate germana. Amandoi aveau 24 de ani si tot viitorul in fata. Asta insa pana joi, la 16 si 20 de minute, ora la care Boeingul 777 s-a prabusit in Ucraina.

Andrei si Olga, amandoi studenti la Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj, se urcasera la bordul aeronavei cu gandul sa ajunga in Australia, la o conferinta despre SIDA. Scoala ii sustinuse in acest demers.

"Participau la un congres stiintific unde aveau o lucrare si erau in drum spre acest congres. Pot sa va spun ca erau studenti foarte buni", a spus Prof. Dr. Anca Dana Buzoianu.

La Facultatea de Medicina si Farmacie din Cluj a fost arborat un steag negru in memoria celor doi studenti. Va ramane aici in semn de doliu cel putin o saptamana, iar cei care i-au cunoscut le pot aduce un ultim omagiu aici la Universitate. Pierderea este uriasa cu atat mai mult cu cat au dovedit inca de la primele ore de curs ca sunt studenti de exceptie.

Andrei este unul dintre tinerii care a plecat alaturi de familia sa din romania cautand un loc in care sa le fie mai bine. Au ajuns in Canada unde au obtinut cetatenia. Andrei a facut liceul si a absolvit facultatea de stiinte biomedicale in Ontario.

 

Dorul de Romania l-a ajuns insa din urma si s-a hotarat sa revina in tara si sa-si continue studiile, in timp ce parintii lui au ramas sa locuiasca in Canada. Era student la Cluj, in anul 2 la, Medicina Generala, sectia cu predare in limba engleza.

Profesorii il descriu ca pe un student de exceptie, cu un viitor luminos. Din pacate, viata lui s-a incheiat brutal. Alaturi de Andrei si Olga au pierit alti 296 de oameni, pasageri si membri ai echipajului.

 

 

Categorie: Social | Vizualizări: 164 | Adăugat de: Cezar | Tag-uri: accident aviatic, Ucraina, avion prăbusit, rusia, prorusi | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Citiți și:
avatar