Principală » 2014 » Iulie » 13 » Huidu «coace» plecarea lui Găinuşă de anul trecut!
10:41 AM
Huidu «coace» plecarea lui Găinuşă de anul trecut!

Săptămâna trecută, în mod neaşteptat, una din cele mai trainice prietenii şi colaborări din lumea televiziunii a luat sfârşit: Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă şi-au spus adio după 14 ani. Din declaraţiile tăioase, dar destul de reţinute ale celor doi realizatori a reieşit că s-au adunat nemulţumiri şi frustări de ambele părţi - asta ar explica de ce a devenit imposibilă continuarea colaborării la “Cronica cârcotaşilor”. Dar de ce s-a stricat şi amiciţia celor doi? Conform unor apropiaţi, Şerban a început să “clocească” îndepărtarea lui Mihai de la emisiune încă de anul trecut...

Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă păreau să aibă una dintre cele mai trainice şi mai sincere prietenii. Nedespărţiţi de 14 ani, făcând împreună emisiunea de la Prima TV, petrecându-şi împreună concediile şi chiar înrudindu-se - Şerban a devenit naşul de cununie al lui Mihai în 2004, apoi i-a botezat fetiţa, pe Eva, în 2006 -, lăsau impresia că pensia îi va prinde amici. Pe 2 iulie, povestea lor a luat însă o întorsătură neaşteptată, când Mihai a comunicat că pleacă de la “Cronica cârcotaşilor”. Dincolo de acuzele pe care şi le-au adus unul altuia - Mihai a vorbit despre lipsa de recunoştinţă, iar Şerban, despre lipsa de loialitate - se ascunde un motiv mai adânc. Şi mai vechi. Se pare că ruptura nu s-a produs brusc, ci e rodul mai multor neînţelegeri, adunate de-a lungul timpului.

De o vreme, se evitau cu eleganţă

Oricât ar părea de incredibil, Mihai şi Şerban nu ar mai fi prieteni, conform unor apropiaţi, de câţiva ani! Vacanţele împreună sunt de mult istorie, iar în ultima vreme, cei doi se mai vedeau numai la diverse evenimente de familie sau organizate de prieteni, unde se salutau doar, pentru a se pierde apoi, separat, printre invitaţi, evitându- se elegant. Timp îndelungat, au încercat să păstreze aparenţa unei prietenii, pentru că lumea nu putea vorbi despre unul fără a-l aminti şi pe celălalt, însă acum e clar pentru toţi că Şerban şi Mihai nu mai au cum să fie amici, în lumina ultimelor evenimente.

Colegii lor de la “Cronică” susţin că au existat trei mari cumpene, în timp, care au săpat la temelia prieteniei “cârcotaşilor” şi au şubrezit- o. Prima ar fi fost numirea lui Şerban ca director de programe la Kiss FM, pentru că şefia l-ar fi făcut pe acesta să-şi schimbe atitudinea faţă de oamenii din jur şi să-i trateze cu superioritate. Celelalte două au fost accidentele lui Huidu - cel de la schi, din 2010, şi cel auto din 2011, când a ucis trei oameni. Cu Şerban afectat de aceste tragedii, tot greul emisiunii a rămas pe umerii lui Mihai, lucru amintit de acesta din urmă imediat după retragerea de la “Cronică”: “Ultimii trei ani au fost cei mai grei din viaţa mea profesională. M-am luptat să salvez acest brand. După fiecare accident. Am luptat ca membrii echipei să aibă unde lucra în continuare. Mi-am asumat responsabilitatea coordonării emisiunii când Şerban nu era capabil. Dar eforturile mele nu au fost apreciate.”

În fiecare şedinţă erau tensiuni

Cu Mihai arătându-şi sprijinul necondiţionat pentru Şerban, cei doi ar fi trebuit să iasă mai uniţi din aceste drame. Şi totuşi, în mod inexplicabil, Huidu i-ar fi “mulţumit” pentru ajutor amicului său începând să lucreze la îndepărtarea lui de la emisiune. În primul rând, anul trecut, el a înregistrat “pe şest” la OSIM titulaturile folosite ca porecle în emisiune, Mistreţu’, Puştiu’, Dezbrăcatu’, Bebeluşele, fără să-şi pună problema că acest lucru ar putea deranja oamenii şi încinge spiritele. Doar Bebeluşa Oana, care a prezentat o vreme emisiunea cu Mihai, a rămas cu porecla ei, pentru că a fost mai rapidă şi a înregistrat- o înaintea lui Huidu.

Apoi, se plâng mulţi din echipă, Huidu a început să se comporte ca un veritabil “Gică contra”, arătându-şi nemulţumirea, în timpul şedinţelor pentru emisiune, faţă de orice idee i s-ar fi prezentat. Aerul de superioritate afişat chiar şi faţă de prietenul său Găinuşă şi atmosfera apăsătoare generată de comportamentul lui ar fi făcut ca fiecare întâlnire a echipei să fie nu doar neplăcută, ci şi contraproductivă. În aceste condiţii, susţin oameni care au lucrat cu cei doi, gestul lui Mihai de a pleca e de înţeles. Şi deloc de condamnat. Aceleaşi surse ne-au dezvăluit că Huidu n-ar fi fost surprins de decizia amicului său, ci, de parcă s-ar fi aşteptat, după ce s-a închis uşa în urma lui Mihai, a întrebat, senin: “Bun, pe cine punem prezentator?”. A fost momentul care a declanşat scindarea echipei: Codruţ Kegheş, alias Dezbrăcatu’, şi Octavian Păscuţ, zis Mistreţu’, au ales să-l urmeze pe Mihai, în vreme ce Puştiu’ a rămas cu Şerban. Huidu încearcă acum să aducă oameni noi la “Cronică”, pentru că a rămas nu doar fără prezentatori, ci şi fără textier, Găinuşă fiind autorul acestora, în vreme ce Mihai, Codruţ, Octavian şi bebeluşa Oana lucrează la un nou proiect, o emisiune de satiră, ce va fi difuzată din toamnă la Prima TV.

«Mă simt vinovat că am stat atât»

Acum, că s-a pus punct oficial prieteniei celor doi “cârcotaşi”, lumea care-i cunoaşte nu se mai întreabă decât ce se va întâmpla când se vor întâlni pe culoarele televiziunii la care lucrează. “Nu s-au mai văzut de la acea şedinţă, când Mişu a plecat. Ei tot spun că nu s-au certat, că sunt OK, dar e greu de crezut. Sperăm doar să nu se lase cu scântei”, a declarat pentru Libertatea un coleg de-al celor doi. În tot acest război rece, Mihai, cunoscut ca un tip discret, a acceptat să dea o singură declaraţie, şi asta după ce Şerban l-a acuzat de lipsă de loialitate. “Să mă acuzi de lipsă de loialitate e total nepotrivit. Eu nu l-am lăsat la greu. Niciodată! Consider că am pus punct unui parteneriat. Mi se pare firesc să renunţi la un parteneriat atunci când tu, ca partener, nu mai ai un cuvânt de spus în acea relaţie. Respect ce a fost între noi şi îi urez, sincer, succes. Nu am resentimente. Poate, doar, mă simt vinovat că am stat atât până să iau această decizie. E dureros că am făcut acest pas, însă sunt optimist în privinţa viitorului meu”, a spus Mihai pentru Libertatea.

Echipa aceasta e acum istorie

Echipa s-a scindat astfel: Bebeluşa Oana, Mistreţu’, Dezbrăcatu’ şi Mihai Găinuşă au plecat să facă o nouă emisiune. Puştiu’ şi alţi câţiva colegi au ales să rămână cu Şerban (care nu mai apare în poze alături de cei de la “Cronică” de când a avut accidentele - n.r.)

Categorie: Monden | Vizualizări: 331 | Adăugat de: Cezar | Tag-uri: declaratii, serban huidu, mihai gainusa, Kiss FM, emisiune, CRONICA CARCOTASILOR | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Citiți și:
avatar