Principală » 2014 » Iulie » 15 » DECIZIE ȘOCANTĂ: MEDVEDEV interzice autorităților ruse să mai cumpere MAȘINI STRĂINE
1:27 PM
DECIZIE ȘOCANTĂ: MEDVEDEV interzice autorităților ruse să mai cumpere MAȘINI STRĂINE

Premierul rus Dmitri Medvedev (foto) a semnat luni un decret prin care se interzice ca statul şi autorităţile publice din Rusia să cumpere autovehicule produse în străinătate, scrie Bloomberg, citată de Agerpres.

Interdicţia vizează autoturismele pentru oficialii de rang înalt, transportul public, vehicule pentru situaţii de urgenţă, precum şi echipamente pentru agricultură şi construcţii, se menționează într-un comunicat de pe pagina de Internet a guvernului rus.

Potrivit lui Medvedev, decizia are ca scop creșterea vânzărilor de autoturisme produse în Rusia.

„Statul face achiziţii masive, bugetul alocă resurse semnificative pentru achiziţionarea de bunuri şi servicii. Este bine ca aceste resurse să meargă spre companiile locale, în loc să ajungă la producătorii străini, dacă vrem ca firmele locale să poată concura cu producătorii străini”, s-a justificat Medvedev.

Vice-premierul rus Arkady Dvorkovich a menționat că noua decizie permite achiziționarea de mașini străine produse în Rusia.

Astfel, interdicţia se aplică doar vehiculelor produse în afara Rusiei.

Rusia se confruntă în prezent cu cea mai mică creştere economică de după recesiunea din 2009, în condiţiile în care SUA şi Uniunea Europeană ameninţă să adopte noi sancţiuni după anexarea Crimeei. Vânzările de autoturisme noi în Rusia au înregistrat în luna iunie cea mai mare scădere din ultimii patru ani.

Categorie: Economie | Vizualizări: 299 | Adăugat de: Cezar | Tag-uri: decret, auto-moto, Premier, rusia, achizitii, Medvedev, masini straine | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Citiți și:
avatar