Principală » 2014 » Iulie » 14 » Cum sa te pieptani corect ca sa nu iti mai cada parul. Trucuri neasteptate
12:25 PM
Cum sa te pieptani corect ca sa nu iti mai cada parul. Trucuri neasteptate

Nu doar produsele de hairstyling sunt responsabile de felul in care arata parul nostru, ci si modul in care ne pieptanam are o pondere mare in aspectul podoabei capilare.

Oricand ne confruntam cu o problema a parului, fie ca se electrizeaza usor, fie ca se ingrasa repede, fie ca este lipsit de volum, ne schimbam samponul, balsamul si alte produse de ingrijire a parului. Insa rareori ne punem problema ca aspectul inestetic al podoabei capilare ar putea fi generat de periajul incorect al parului.

Iata cele mai frecvente greseli comise in periajul parului!

1. Pietanatul de la radacina spre varfuri

Pieptanatul parului care incepe de la radacina si coboara spre varfuri deterioreaza podoaba capilara. Firele de par se rup, iar foliculii sunt chiar smulsi. Este una dintre cele mai frecvente greseli in periajul parului. Acesta trebuie sa inceapa, de fapt, de la varfuri. Prinde o suvita de par si incepe sa o descurci cu un pieptan sau o perie cu zimti lati de la varfuri, urcand treptat pe lungimea parului, pe masura ce descurci firele, spre radacina. In felul acesta nu risti sa-ti deteriorezi foliculii, iar firele de par sunt mai putin expuse riscului de rupere.

2. Periajul pe par ud

Periajul parului atunci cand este ud determina extinderea fibrelor de par pana la rupere. Acest proces fragilieaza parul semnificativ. Pietanatul parului trebuie sa aiba loc abia dupa ce ai absorbit cat ai putut de mult apa din par cu un prosop, iar in prima faza trebuie sa folosesti un pieptan sau o perie cu zimti foarte lati, rari. Abia dupa uscarea parului poti recurge si la o ustensila de descurcat cu zimti mai desi.

3. Descurcatul parului cu o perie lata si deasa

Periajul cu perii late si dese deterioreaza parul, indiferent ca are loc pe par uscat sau ud. Daca folosesti o perie, aceasta trebuie sa fie cat mai ingusta, iar zimtii sa fie cat mai lati si rari.

4. Pieptanatul prea des

Preconceptia potrivit careia ar trebui sa-ti perii parul cu cel putin o suta de miscari este falsa. Pieptanatul excesiv fragilizeaza parul. In loc sa te axezi pe numarul de repetitii in periaj, mai bine concentreaza-te pe calitatea miscarilor si pe ustensila de periat. Acesta trebuie sa aiba zimtii cat mai lati, pentru a nu rupe firele de par. Totodata, perierea parului de doua ori pe zi, dimineata si seara, este suficienta pentru descurcarea lui, fara a-l expune riscului de deteriorare.

5. Folosirea unei perii cu zimti sintetici

Conteaza atat desimea zimtilor periei, cat si materialul din care sunt conceputi acestea, atunci cand discutam de “calitatea” periajului. Periile facute din materiale naturale agreseaza mai putin parul decat cele facute din materiale sintetite, pentru ca nu indeparteaza uleiul natural de pe firele de par. Asa-zisul ulei format natural de firele de par este esential pentru protejarea podoabei capilare, indepartarea lui expunandu-l la factorii daunatori din mediul inconjurator, fie ca este vorba de produsele de styling care pot afecta parul, fie ca este vorba de vant, de umezeala sau de accesoriile de par.

6. Folosirea unui pieptan sau a unei perii murdare

Tu cand ti-ai curatat ultima data peria sau pieptanul? Ei bine, regula de igiena in ceea ce priveste aceste ustensile de descurcat parul este curatarea saptamanala. Asadar, o data pe saptamana ar trebui sa-ti speli si pieptanul, si peria. Mai intai indeparteaza firele de par ramase in pieptan sau in perie si apoi pune ustensila sub un jet de apa calda, freaca zimti cu delicatete pana sunt indepartate si scamele prinse la baza zimtilor. Apoi sterge usor pieptanul sau peria cu un prosop si lasa-l sa se usuce complet.

7. Electrizarea parului din cauza periajului

Cu cat iti perii mai des parul, cu atat aceste se electrizeaza mai des. Pentru a preveni acest efect inestetic, inainte de periere, foloseste un spray anti-electrizant sau o picatura de ser pentru varfuri pe care sa o aplici pe jumatatea inferioara (de la mijloc spre varfuri) a parului.

Categorie: Monden | Vizualizări: 328 | Adăugat de: Cezar | Tag-uri: periajul corect al parului, Par, hairstyling, pieptanat, ingrjirea parului | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Citiți și:
avatar