Principală » 2014 » Iulie » 14 » Companiile aeriene iti accepta animalul preferat la bord. Taxele si conditiile in care patrupedul scapa de cala avionului
3:24 PM
Companiile aeriene iti accepta animalul preferat la bord. Taxele si conditiile in care patrupedul scapa de cala avionului

Plecati in vacanta cu avionul si vreti sa va luati si animalul preferat? Atunci este bine sa stiti ca majoritatea companiilor aeriene accepta situatia, dar pun anumite taxe si conditii.

Puteti zbura doar cu pisica sau catelul, dar nu cu pitonul sau papagalul. Si nu toate rasele de caini sunt acceptate.

Doamna Ungaru vine din Italia impreuna cu familia si cu Pancho, un catel din rasa mops, caruia nu i-a priit zborul in cala avionului.

Madalina Ungaru, proprietar de catel: "Nu as recomanda nimanui sa zboare cu caini in stiva, e un chin foarte mare pentru ei din cauza zgomotului, mai bine sa-i duci in cabina."

Din pacate pentru Pancho, acesta nu a incaput in geanta speciala pentru transportul animalelor la bord.

Sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti atunci cand urcati cu un catel sau o pisica la bord. In primul rand, nu trebuie sa depaseasca 6 kilograme. Doi - trebuie sa incapa destul de lejer in geanta, un fel de cusca speciala pe care trebuie sa o puneti in fata dumneavoastra, sub scaun, unde trebuie sa stea pe durata decolarii si aterizarii. Nu asezati geanta pe culoar, in compartimentul de bagaje sau pe un alt scaun. In plus, este interzis sa lasati liber patrupedul prin aeronava.

In cazul in care este foarte agitat, personalul de la bord poate refuza imbarcarea si va poate sugera sa il sedati. Pentru asta trebuie sa aveti timp suficient ca sa ajungeti la veterinar - companiile aeriene nu ofera astfel de servicii.

Cei care accepta animale la bord au de obicei urmatoarele reguli: transporta doar exemplare care nu sunt gestante sau mai mici de patru saptamani, fiecare operator aerian are insa si propriile reguli.

Cristina Dobrescu, reprezentantul unei companii aeriene: "Air France nu accepta, de exemplu, transportul cainilor considerati violenti, cum ar fi pitbull sau rotweiller. KLM are restrictii in ceea ce priveste animalele care au botul turtit, rase precum pechinezi, bulldogi. Au o predispozitie pentru a se sufoca".

Un bilet la aceste doua companii costa de la 75 de euro la 200 de euro. La Tarom costul depinde de durata zborului, dar si de locul in care va sta companionul dumneavoastra. La Blue Air o sa dati intre 50 si 100 de euro.

Nu uitati, necuvantatorul trebuie sa aiba un microcip, carnet de sanatate, pasaport si sa fie vaccinat antirabic.

Pe de alta parte, multe tari nu accepta sa intrati pe teritoriul lor cu patrupede: de pilda, Australia, Irlanda, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite.

Categorie: Social | Vizualizări: 296 | Adăugat de: Cezar | Tag-uri: animale de companie, avion | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Citiți și:
avatar