Principală » 2014 » Iulie » 19 » Cel puţin 11 morţi într-un atac cu avion american fără pilot, în Pakistan
10:45 AM
Cel puţin 11 morţi într-un atac cu avion american fără pilot, în Pakistan

Cel puţin 11 presupuşi insurgenţi au fost ucişi sâmbătă într-un atac al unui avion fără pilot american, care viza o tabără a talibanilor în nord-vestul Pakistanului, în apropierea frontierei afgane, au anunţat autorităţile.

"Avionul fără pilot a lansat sâmbătă dimineaţa opt rachete asupra acestei tabere de talibani, omorând 11 insurgenţi ai facţiunii Punjabi a talibanilor pakistanezi", a declarat un oficial din domeniul securităţii.

Atacul a avut loc în regiunea Waziristanul de Nord, unde armata pakistaneză desfăşoară timo de o lună o ofensivă împotrva talibanilor.

Printre persoanele ucise se numără doi comandanţi "importanţi" ai talibanilor pakistanezi, a precizat oficialul, sub protecţia anonimatului.

Tirul a avut efectuat la Mada Khel, în suburbia Data Khel, un oraş situat la distanţa de 36 de kilometri vest de capitala Waziristanului de Nord, Miranshah.

Forţele pakistaneze desfăşoară, începând de la mijlocul lui iunie, o ofensivă împotriva rebelilor talibani şi Al-Qaida, în regiunea tribală din nord-vestul Pakistanului.

Până în prezent, în cursul acestei ofensive, au fost ucişi peste 400 de rebeli, afirmă armata.

Categorie: Actualitate | Vizualizări: 275 | Adăugat de: Cezar | Tag-uri: pakistan, atac americani, avion fara pilot | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Citiți și:
avatar