Principală » 2014 » Iulie » 18 » Adrian Mutu s-a pocăit! «Consuelo m-a convins să-mi schimb religia!»
11:36 PM
Adrian Mutu s-a pocăit! «Consuelo m-a convins să-mi schimb religia!»

 Adrian Mutu (35 de ani), cel mai talentat fotbalist de după Gică Hagi (cu care, de altfel, împarte recordul de goluri marcate la echipa naţională a României - 35), a luat o decizie care i-a schimbat deja viaţa: s-a pocăit! “Briliantul” s-a cuminţit, iar de această dată nu sunt doar vorbe, ci există şi dovezi în acest sens! Greu de crezut, după numeroase promisiuni neonorate, în pragul retragerii din fotbal, băiatul rău şi scandalagiu a hotărât să lase locul unui tip liniştit şi credincios. Doamne ajută!

Băiatul născut la Călineşti (Argeş), legitimat acum la clubul Petrolul Ploieşti, cu care speră să câştige titlul în sezonul fotbalistic care stă să înceapă, a suferit o transformare radicală în viaţă. Nici mai mult, nici mai puţin, starul a decis să-şi schimbe religia! Astfel, Mutu a devenit, în secret, adeptul sectei Creştinilor după Evanghelie. Adrian a intrat în contact cu respectivul cult acum trei ani, dar decizia de a deveni practicant a fost luată de atacant în urmă cu doar două luni şi jumătate, când se înteţiseră zvonurile unui posibil divorţ de Consuelo. “Briliantul” a intrat în contact cu canoanele cultului Creştinilor după Evanghelie în Republica Dominicană, locul de baştină al frumoasei sale soţii. Schimbarea s-a făcut însă treptat, fotbalistul fiind convins să se convertească de către Consuelo.

Preacurvia, păcat înaintea lui Dumnezeu

De altfel, soţia şi fetele lui sunt practicante ale sectei. Cuplul are două fetiţe: Adriana (7 ani) şi Maya Vega (5 ani). Cunoscut ca un tip petrecăreţ, Adrian va trebui să-şi adapteze comportamentul la noua religie. Prin trecerea la această credinţă, “Briliantul” a trebuit să renunţe la escapadele nocturne. De asemenea, Creştinii după Evanghelie nu tolerează relaţiile extraconjugale: “Noi credem şi mărturisim că preacurvia şi curvia, orice relaţie sexuală incestuoasă şi orice formă de imoralitate sexuală (Matei 5:27-30) sunt păcate şi o urâciune înaintea lui Dumnezeu (Levitic 18:6-30; 1 Cor. 6:15-20; 1 Tes. 4:3-6; Evrei 13:4)”. Pentru cei care îi cunosc schimbarea, imaginea cu Mutu rugându- se în cantonamentul “găzarilor” nu reprezintă o noutate sau un eveniment de faţadă, ci confirmă faptul că religia ocupă în acest moment un loc important în viaţa lui.

Rupe norii de când a devenit credincios

Noua orientare religioasă l-a ajutat pe Mutu să fie mai serios în pregătiri, să slăbească şi să aibă un randament sportiv consistent, mult îmbunătăţit faţă de stagiunea trecută de campionat. În ultimele cinci meciuri de pregătire, Adi a înscris patru goluri şi a dat trei pase decisive. “Doamne Iisuse Hristoase, vreau să te urmez. Îţi mulţumesc că acolo, pe cruce, ai murit şi pentru păcatele mele, păcate care mă despart de Tine pentru veşnicie. Îţi mulţumesc că astăzi mă chemi la Tine. Iartă- mi păcatele şi ia din calea mea tot ce nu e după voia Ta. Ordonează- mi Tu viaţa şi călăuzeşte-mă pe calea Ta, care mă conduce spre victorie. Îţi mulţumesc pentru toate lucrurile bune pe care mi le vei da, după cum ai promis în Cuvântul Tău. Îţi mulţumesc că Tu mă asculţi şi că mă simt în siguranţă în mâinile Tale. Amin”, a scris Adrian Mutu, recent, pe Facebook, din cantonament.
Nu îşi face semnul crucii şi nu pupă icoane

Cultul Creştini după Evanghelie este o grupare creştină neoprotestantă, cunoscută în lumea anglo-saxonă sub numele Adunări Frăţeşti. Cultul e condus de prezbiteri sau de sfatul de fraţi. Acest cult a apărut în România în secolul al XIX-lea, în Transilvania, pe atunci parte a Imperiului Austro-Ungar. “Noi credem şi mărturisim că Biblia sau Sfânta Scriptură e Cuvântul lui Dumnezeu, inspirat plenar şi verbal, care a fost scris de oameni călăuziţi de Duhul Sfânt”, suţin neoprotestanţii. Spre deosebire de creştinii ortodocşi, evanghelicii nu au preot, ci predicator. De asemenea, nu au icoane şi nici lumânări şi nu îşi fac semnul crucii. Creştinii după Evanghelie nu îşi botează copiii în pruncie, ci la maturitate, exemplul pe care aceştia îl urmează fiind chiar Iisus Hristos. Ei condamnă vehement divorţul, lucru cu care s-a confruntat şi Adrian Mutu. Fotbalistul Petrolului s-a despărţit de prima sa soţie, Alexandra Dinu, cu care are şi un copil, pe Mario (11 ani). “Noi credem şi mărturisim că Dumnezeu urăşte divorţul. Divorţul încalcă scopul lui Dumnezeu cu privire la familie”, e convingerea Creştinilor după Evanghelie şi, mai nou, şi a lui Mutu.
Talida Tolnai şi Daniel Zafiris sunt «colegii» lui Mutu

Handbalista Talida Tolnai şi Daniel Zafiris, fost fotbalist la Petrolul, sunt alţi sportivi români cunoscuţi care au devenit adepţi ai acestui cult. Zafiris a spus brusc adio fotbalului, la doar 28 de ani, când s-a hotărât să înceapă o nouă viaţă, cea a credinţei, prin intermediul Bisericii Evanghelice. “Câteodată, Dumnezeu îi alege pe unii oameni pentru anumite lucrări speciale, care necesită un preţ ce trebuie plătit. Şi cred că asta a fost şi în cazul meu”, a explicat “Zafi”, care, la despărţirea de fotbal, a oferit replica: “Viaţa fără Dumnezeu e ca un meci de fotbal fără minge”. Ca şi Mutu şi Zafiris, şi handbalista Talida Tolnai (34 de ani) face parte din cultul Creştini după Evanghelie. Portarul echipei naţionale îşi mărturiseşte credinţa constant, pe contul său de Facebook. La Biserica Evanghelică au aderat şi câţiva sportivi de talie mondială, precum fotbaliştii Kaka (la un pas de paralizie după un stupid accident suferit la 17 ani, brazilianul şi-a revenit miraculos şi a pus această minune pe seama Divinităţii), Lucio, Ze Roberto, Taffarel sau Jorginho.

“Briliantul”, cum îi plăcea să fie alintat înainte de revelarea miracolului, încearcă să lase în urmă imaginea de playboy, plămădită în nopţi albe şi ani întregi de risipă. Acum, “fratele” Adrian are doar trei pasiuni palpabile: familia, fotbalul şi înţelegerea pentru aproapele său. Poate părea fantezist... Interviul de mai jos ţine însă loc de mărturie. (Florin Saiu)
Libertatea: Adi, e adevărat că ţi-ai schimbat religia?

Adrian Mutu: Da! Dumnezeu mi-a schimbat viaţa! Citesc Biblia şi mă rog în fiecare zi.
Dar când s-a întâmplat? Şi ce cult ai îmbrăţişat?

S-a petrecut acum trei ani. E vorba de Biserica Creştină după Evanghelie. Nu s-a întâmplat ceva deosebit, n-am avut nici un necaz şi nici o revelaţie. Pur şi simplu, aşa am simţit.
Totuşi, de unde până unde?

Totul a pornit de la Consuelo. Ea a început, a trăit prima această experienţă. Eu am aderat la acest cult încă de acum trei ani, dar doar de două luni şi jumătate practic cu adevărat. Şi familia mea şi-a schimbat religia. În vacanţa din Caraibe, alături de Consuelo, am ascultat-o şi am simţit că e bine să trăiesc şi eu aşa. Practic, Consuelo m-a convins să-mi schimb religia. Nu văd nimic rău în asta, din contră. Sunt lucruri foarte apropiate de cele pe care le învăţasem de mic, acasă. Să nu furi, să nu vorbeşti de rău, să-ţi ajuţi aproapele...

Categorie: Monden | Vizualizări: 463 | Adăugat de: Cezar | Tag-uri: Adrian Mutu, religie, consuelo, Divort | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Citiți și:
avatar